Λουλούδια στο βάζο

Πως να Διατηρείτε τα Λουλούδια στο Βάζο Περισσότερο

Τα λουλούδια είναι ένα δώρο που ταιριάζει σε όλες τις  περιστάσεις της ζωής, ακόμα και στις πιο αναπάντεχες στιγμές. Ένα μπουκέτο με λουλούδια μπορεί να φέρει χαρά και θετική ενέργεια σε οποιοδήποτε χώρο. Αν έχετε λάβει μια σύνθεση λουλουδιών για την επέτειό σας, ή μια ανθοδέσμη για την αποφοίτησή σας ή ακόμα και αν διαλέξατε κάποια λουλούδια για να βάλετε στο τραπέζι του σπιτιού σας, σίγουρα θα θέλετε να τα απολαύσετε για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η αλήθεια είναι ότι οι ανθοδέσμες δεν διαρκούν για πάντα. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν οδηγίες και κάποιες συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διασφαλίσετε τη μακροζωία των λουλουδιών σας. Σας αποκαλύπτουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πώς να κάνετε τα λουλούδια σας να διαρκούν περισσότερο.

Συμβουλές φροντίδας λουλουδιών

Το πρώτο βήμα για να παραμείνουν τα λουλούδια σας φρέσκα είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες φροντίδας.

Κόψτε τους μίσχους

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι μετά την παραλαβή λουλουδιών είναι να ξεχάσουν να κόψουν τους μίσχους. Χρησιμοποιήστε κλαδευτήρι ή μαχαίρι για να κόψετε τα κλαδιά 1,5 με 2 εκατοστά υπό γωνία για να βοηθήσετε στην καλύτερη πρόσληψη νερού. Μετά την αρχική κοπή, φροντίστε να κόβετε ξανά το μπουκέτο σας μία φορά κάθε 2 μέρες.

Κόψιμο

Αφαιρέστε τυχόν φύλλα κάτω από την επιφάνεια του νερού. Αυτό δεν θα κάνει το μπουκέτο σας να φαίνεται απλώς καλύτερο, αλλά θα αποτρέψει και την ανάπτυξη βακτηρίων. Μετά το αρχικό σας κλάδεμα, θα πρέπει να ελέγχετε τα λουλούδια σας καθημερινά για νεκρά ή χαλαρά φύλλα και πέταλα για να αποφύγετε τη βακτηριακή προσβολή.

Προσοχή στο νερό

Σημαντικό είναι όταν ενυδατώσετε το μπουκέτο σας, να το κάνετε με το σωστό τρόπο. Τα λουλούδια σας δεν θα διαρκέσουν πολύ χωρίς νερό. Αφού διαλέξετε ένα καθαρό βάζο, γεμίστε το με νερό σε θερμοκρασία δωματίου και προσθέστε ένα φακελάκι συντηρητικό λουλουδιών. (Σας το διαθέτει ο ανθοπώλης σας με κάθε σας αγορά). Βεβαιωθείτε ότι τηρείται η σωστή αναλογία. Είναι επίσης σημαντικό να καθαρίζετε καλά το βάζο σας και να αλλάζετε το νερό και συντηρητικό κάθε δύο έως τρεις ημέρες.

Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως, τη θερμότητα, τα ρεύματα αέρος και τα φρούτα (ναι.. τα φρούτα!)

Τα λουλούδια σας θα διαρκέσουν περισσότερο σε ένα δωμάτιο με χαμηλές θερμοκρασίες. Αποφύγετε την τοποθέτησή τους σε άμεσο ηλιακό φως ή κοντά σε συσκευές που εκπέμπουν θερμότητα. Θα θελήσετε επίσης να αποφύγετε περιοχές όπως ανοιχτά παράθυρα, αεραγωγούς θέρμανσης ή ψύξης και ανεμιστήρες οροφής καθώς μπορούν να προκαλέσουν γρήγορα αφυδάτωση των λουλουδιών. Επίσης, δεν πρέπει να τοποθετείτε το μπουκέτο σας κοντά σε φρούτα. Τα ώριμα φρούτα απελευθερώνουν μικρές ποσότητες αερίου αιθυλενίου που μπορούν να μειώσουν τη μακροζωία των λουλουδιών σας.